Minél több pénzt adtak a dán kutatók egy felmérés résztvevőinek, annál őszintébbek voltak a súlyukat és a nemi szervük méretét illetően.


Kevésbé voltak őszinték a testméreteikkel kapcsolatban azok, akik kevesebb pénzt kaptak egy felmérésben, írja a LADbible. A Frontiers in Psychology című folyóiratban megjelent dán tanulmány készítői a valóság és az elvárások viszonyát vizsgálták, valamint figyelembe vették azt is, hogy a résztvevők őszintébbek lennének-e, ha több pénzt kapnának a teszt kitöltéséért.

A tudósok arra a megállapításra jutottak, hogy az önkéntesen bevallott testméretek, köztük a magasság és a pénisz mérete minden eseteben meghaladták a népesség átlagát, leszámítva a testsúlyt. Azok a férfiak, akik kevesebb pénzt kaptak a teszt kitöltéséért, jóval nagyobbnak állították be a nemi szervüket, mint amekkora a valóságban lehet. Volt köztük olyan is, aki a nem hivatalos világcsúcsnak számító 34 centiméteresnél is nagyobb intim mérettel rendelkezik saját bevallása szerint. Végeredményben az önbevallók 21,1 százalékkal nagyobb péniszt hazudtak maguknak, mint amekkora egy átlagos dán férfi mérete.

A kutatók szerint ebből az következik, hogy az ehhez hasonló, önbevalláson alapuló tesztek eredményét a férfiak esetében fenntartásokkal kell kezelni. Ugyanakkor megjegyzik, hogy minél magasabb a résztvevők tiszteletdíja, annál közelebb lehet az eredmény a valósághoz. A felmérésből kiderült az is: még mindig rengeteg férfi hisz abban, hogy a nemi szervük esetében a méret a lényeg.

A felmérés készítői egyúttal rávilágítottak arra, hogy a férfiak az esélyeik növelése érdekében hazudnak a magasságukat és súlyukat illetően a társkereső oldalakon.

A tudósok szerint összességében megállapítható, hogy a férfiak hajlamosabbak hazudni a nemi szervük méretét illetően, mint a magasságukra vagy testsúlyra vonatkozóan. Ennek a büszkeségen túl egyik fő oka, hogy míg utóbbi mérőszámok ránézésre ellenőrizhetők, addig a férfiasság méretének valós megállapítása nem ilyen egyszerű.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!