Érdekes felmérést készített az Insider: azt vizsgálták, a világ legkülönbözőbb pontjain mennyi az ára egy egyszerű női és férfi hajvágásnak. Összességében elmondható, hogy azokban a városokban drágábban a fodrászok, ahol magasabbak a helyi fizetések is - és ez értelemszerűen fordítva is igaz.

Ha például egy pekingi kirándulást terveztek, érdemes benézni a fodrászhoz, ugyanis egy női hajvágást megúszhattok 10 dollárból (kb. 2600 forint), egy férfi hajvágást pedig 5 dollárból (kb. 1300 forint). Ha viszont Norvégia fővárosát látogatnád meg, érdemes messziről elkerülni a hajvágószéket. Oslóban ugyanis 95 dolcsit is elkérhetnek egy-egy frizuráért.

hairdressing-1516345_960_720

A női hajvágási árlista élén van Norvégia mellett Svájc is. A fodrászok a legkevesebbet Jakartában, Indonéziában, Manilában, a Fülöp-szigeteken, és Kínában kérik a nőktől. Ami a férfiakat illeti: Dánia és Svájc a legdrágább. Elmondható, hogy a női hajvágás 40 százalékkal drágább mindenhol, mint a férfi.

Budapest is felkerült a listára, és mi is olcsóbbak vagyunk hajvágás terén, mint az átlag. A nőktől nálunk 22 dollárt (5800 forintot), a férfiaktól pedig 12 dollárt (kb. 3000 forintot) kérnek el a fodrászok a cikk szerint.

A teljes listát ide kattintva nézhetitek meg.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!