Sok gyerek elkezdte már összeírni, hogy miket is szeretne kapni a Jézuskától idén Karácsonyra. De a játékok nem olcsók, és a sok kacat elpakolása is problémát okozhat a szülőknek.

Egy anya viszont érdekes ötlettel állt elő, hogy legyen ajándék a fa alatt, de ne foglaljanak el még több helyet.

A nevét titokban tartó édesanya, nem volt biztos abban, hogy 3 éves lánya jó néven fogja venni a cselt, ezért megkérdezte a többi szülőt, hogy mit gondolnak ötletéről.

karacsony1
A Mumsnet oldalára küldött egy üzenetet:

"Kedves kislányunk harmadik szülinapjára zsúrt rendeztünk, amire 15 gyerek jött el és nagyon sok játékot kapott ajándékba. Egy részét felraktam a padlásra (mert egy-egy új játékkal akartam meglepni minden héten). De közeleg a Karácsony és azon gondolkozom, hogy vajon ésszerűtlen volna-e, ha a játékok egy részét, amit a szülinapján kibontott, újra becsomagolnám és odaadnám neki Karácsonyra? Emlékezni fog arra, hogy már egyszer kibontotta azokat?"

Az anya később pontosított bejegyzésén, hogy tisztázza nem a költségeken szeretne spórolni, hanem a sok játékkal járó kupit szeretné megelőzni, amennyire lehet.

"Nem arról van szó, hogy ne lenne pénzem, csak nem szeretem a rendetlenséget! Szeretném kordában tartani, hogy mennyi játék van a házban. Nekem ez tűnik a leggazdaságosabbnak."

Az ötletet viszont a legtöbb szülő nem tartotta valami jónak.

"Szerintem ez szörnyű ötlet. Kezdjük ott, hogy tuti fel fogja ismerni őket' – írta az egyik anya.

"Ha nem akarsz több játékot akkor ne vegyél annyit Karácsonyra. De ne csináld ezt, ez borzalmas"

– írta valaki más.

Valaki egyenesen hihetetlennek tartotta az elképzelést, hogy mások ajándékát úgy állítsa be, mintha sajátja lenne. Egy másik szülő szerint pedig gonoszság lenne ez egy anyától, és biztosan még felnőttként is rosszul érezné magát, ha valaki ilyet tenne vele.

De volt, aki hazugnak nevezte a fórumozót: "Szerintem ezzel rossz példát mutatsz felnőttként a gyerekednek. Ez egyszerűen hazugság lenne".

Ezek mellett alternatív ötleteket is kapott, például azt, hogyha nem akar több játékot a házba akkor inkább élményekkel lepje meg a lányát idén.

karacsony2

De a fórumban felbukkantak olyanok is, akik hasonló ötletekkel élnek:

"Szerintem rendben van, én is ezt teszem a két gyerekemmel. Nem kell nekik több cucc, de szeretnek ajándékokat bontogatni."

Egy másik anya is bevallotta, hogy ugyanezt csinálja, és már le is bukott ezzel párszor.

A csalást azzal próbálta magyarázni, hogy azt mondta lányának nem találta a másik csomagot, de szólt a Jézuskának, hogy küldjön valami újat. Vagy azzal, hogy elküldte a Jézuskának a játékot, hogy becsomagolja, és ő újból kibonthassa a meglepetést.

Kiderült, hogy vannak olyan szülők, akik ennél sokkal tovább mennek. Valaki azt is bevallotta, hogy el szokta rejteni azokat az ajándékokat a gyermekei elől, amiket nem akar az otthonukban látni. Ezeket vagy felajánlja az iskolának, vagy újracsomagolja egy szülinapi zsúrra.

karacsony4

A legtöbben úgy tűnik azért aggódtak, mert szerintük egy három éves már biztosan emlékszik arra az ajándékra, amit egyszer már kibontott. Ezért volt, aki arra a következtetésre jutott, hogyha egyszer már látta a gyerek a játékot, és most nincs elől és nem is hiányzik neki, akkor biztosan nem volt emlékezetes a meglepetés, ezért semmi értelme a játékot újra odaadni.

Egy valaki pedig azt is megjegyezte, hogy a szülők eléggé is kiadathatnának rá, ha megtudják, hogy a születésnapi ajándékokat sajátjaként adta oda Karácsonyra.

Forrás: Mirror



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!