Az egyetemi docens azért kezdeményezett etikai eljárást, mert egy befolyásos, jelentős Mol-részvényhányaddal rendelkező családból származó hallgatója annak ellenére vizsgázhatott le az egyik tantárgyból, hogy nem teljesítette a félév során előírt tantárgyi követelményeket.


Kemény hangú közleményben fejezte ki felháborodását az Oktatási Hálózat, amiért rendkívüli felmondással kirúgták Ádám Zoltán egyetemi docenst a Corvinus Egyetemről.

Bármilyen ürügyet is találtak az elbocsátására, a valós ok nyilvánvalóan az, hogy Ádám Zoltán nyilvánosan kiállt és vizsgálatot kezdeményezett az egyetem integritásán esett súlyos sérelem miatt.

- áll az Oktatási Hálózat 24.hu-hoz eljuttatott közleményében.

A közleményben leírták azt is, hogy nem tudják, hogy Ádám Zoltán eltávolítása a kuratórium által kinevezett és őket kiszolgáló egyetemi vezetők saját döntése-e, vagy pedig közvetlenül belefolytak a hatalom tényleges birtokosai, de ez valójában másodlagos.

Az OH szerint a lényeg az, hogy a „modellváltó” egyetemek az ezeket uraló vezetők felfogása szerint nem közintézmények, amelyeknek a köz számára átláthatóan kell működniük, hanem profittermelő vállalkozások, melyek nem is a tisztességet és joguralmat becsben tartó, hanem a sajátosan hazai haveri kapitalizmus körülményei között keletkeztek.

Számukra minden „negatív” információ nyilvánosságra kerülése az igazságtól függetlenül káros.

- olvasható a közleményben.

Ádám Zoltán azért kezdeményezett etikai eljárást, mert egy befolyásos, jelentős Mol-részvényhányaddal rendelkező családból származó hallgatója annak ellenére vizsgázhatott le az egyik tantárgyból, hogy nem teljesítette a félév során előírt tantárgyi követelményeket.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!