Az igazgatót felháborítja, hogy Orbánék szó nélkül hagyták azt, hogy Bencsik söpredéknek, szörnyetegeknek nevezze a pedagógusokat, köztük őt is.


Mi is írtunk róla, hogy Bencsik András a pedagógus tüntetések után azt mondta: „Nagyon nagy baj van Magyarországon az oktatásban, ellepte a pedagógusi pályát, főleg a középiskolában egy olyan sötét társaság, amelyik kizárólag csak rombolni akar. Itt az ideje, hogy fölébredjünk”. Az október 23-i tüntetésen felszólaló Pankotai Lilire utalva pedig azt mondta: "Ellepték a tanári pályát ezek a szörnyetegek, és ezek a szörnyetegek nevelnek föl egy szörnyeteg generációt, mert az a kislány azt hiszi, hogy ő valaki, nem tudja, hogy őt csak eszköznek használták”.

A Demokrata című lap főszerkesztőjének kinyilatkoztatására reagált egy fóti iskola igazgatója. Nyílt levelet írt Orbán Viktorhoz, Maruzsa Zoltánhoz, Pintér Sándorhoz és Hajnal Gabriellához - számolt be róla a 444.hu. Azt írta, nem hitt a fülének, amikor meghallotta, amit Bencsik András mondott. Azt várta, hogy a levél címzettjei közül valaki majd megszólal ennek kapcsán, „szót emel értem, aki semmivel nem szolgált rá a becsmérlésre, megalázásra”.

Pankotai Lilit meg lehet szólni, lehet ítélkezni felette. Stílusára neki egy mentsége még biztosan van, az életkora. Ez Bencsik András számára nem lehet mentség" - véli az igazgató.

A főszerkesztőnek is üzent: „Mielőtt ezeket a sorokat megírtam volna, biztonság kedvéért még egyszer végighallgattam a beszélgetést, majd fellapoztam a megfelelő kéziszótárakat, és ellenőriztem a söpredék, nagypofájú, nihilista, semmiházi, szörny szavak jelentését, hátha tévedek. Majd hosszan néztem magamba és önvizsgálatot tartottam. Nem tévedtem, egyik sem vagyok.

Az igazgató úgy érzi, hogy megalázták pedagógusi és emberi mivoltában is.

„Felhívom a figyelmét, bár evvel nyilván tisztában van, hogy amennyiben állításának valódiságát tényekkel nem támasztja alá, vagy azokat nem vonja vissza, úgy közfeladatot ellátó személyek rágalmazását követi el” – zárta levelét.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!