A riasztást azért adták ki, mert a meteorológiai szolgálat szerint hidegfront érkezik az országba, amely nagy területen, kiterjedten, több hullámban okozhatja heves zivatarok kialakulását.


A legmagasabb fokozatú, piros riasztás van érvényben Somogy, Tolna és Baranya megyék egyes járásaiban heves zivatarok veszélye miatt.

További öt megyében (Vas, Zala, Veszprém, Fejér és Bács-Kiskun) másodfokú (narancs) riasztás van érvényben, szintén a heves zivatarok miatt.

A met.hu csütörtök reggeli veszélyjelzése szerint további kockázatokat jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is.

A 444.hu írta meg, hogy a csütörtök reggeli viharok első áldozata - mint minden elképzelhető időjárásé - a MÁV volt. A vasúttársaság közleménye szerint a vihar miatt a Kaposvár-Gyékényes-Murakeresztúr-Nagykanizsa vonalszakaszon, továbbá Boba és Ukk, valamint Abaliget és Bükkösd között feszültségkimaradás miatt áll a forgalom, Sávoly és Zalakomár között pedig a biztosítóberendezés is meghibásodott.

Ezért a Székesfehérvár-Nagykanizsa, a Dombóvár-Gyékényes, a Celldömölk-Boba-Zalaegerszeg, a Dombóvár-Pécs vonalon 60-90 perccel nőhet a menetidő, Nagykanizsa felől a dél-balatoni vonalszakaszra jelentős késéssel érkeznek a távolsági vonatok.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!