Ezzel együtt sok napsütésre van kilátás.


Tetőzik a kánikula, de az előrejelzések szerint záporra, zivatarra is számíthatunk.

Napközben elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar, késő délutántól, estétől viszont - nagyobb valószínűséggel az ország északi felében - megnő a záporok, zivatarok esélye.

Heves zivatar is előfordulhat felhőszakadással, jégesővel, erősen viharos széllökéssel. Megélénkül a délies szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 30, 37 fok között, az északkeleti megyékben kevéssel 30 fok alatt valószínű. Késő estére 19 és 27 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett általában többórás napsütés valószínű. Összességében több helyen kialakul zápor, zivatar. Az északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A csúcsérték általában 26, 32 fok között várható, de a Dél-Alföldön 33, 36 fokot is mérhetnek.

Pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés valószínű. Napközben már csak egy-egy futó zápor fordulhat elő. A változó irányú szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet hajnalban 14 és 21, délután 28 és 33 fok között várható.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!