A herceg mindenáron ragaszkodott egy jelenet lezáráshoz, ami J. R. Moehringer szerint felesleges lett volna.


Nem volt egyszerű dolga Harryvel a Pulitzer-díjas J. R. Moehringernek, aki a herceg életrajzi könyvét írta, derül ki a New Yorker cikkéből. A szellemírónak egyszer például komoly vitája támadt a herceggel, aki másképp zárt volna le egy részt a kötetben.

A szóban forgó jelentben a katonai kiképzés során álterroristák fogták el Harryt, akik a faggatása során még Diana hercegnét is felemlegették. Emiatt később elnézést is kértek a hercegtől. Harry szerette volna, ha ez a jelenet úgy ér véget, hogy visszaszól, de Moehringer szerint ennek semmi értelme nem lett volna. Ezen aztán hónapokig tartó huzavona kezdődött a szerző és a herceg között. Egyszer például hajnali kettőkor fajult köztük vitáig a helyzet: az író kiabált, Harry pedig elvörösödött. Moehringer pedig alig hitte el, hogy éppen Harry herceggel kiabál.

Az író szerint meg volt győződve arról, hogy véget ért a közös munkájuk. Végül Harry később elmagyarázta neki, hogy egész életében lenézték az emberek, és ezzel csak azt szerette volna bizonyítani mindenkinek, hogy a nehéz körülmények ellenére is vágott az esze. A kérdéses mondat végül nem szerepel a memoárban, miután Harry elfogadta a szellemíró érvelését.

Moehringer az interjúban elmondja azt is: ma már jobban megérti a herceget, mivel őt és családját is zaklatni kezdte a sajtó amikor kiderült, hogy ő írja az életrajzot.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!