A tavaly szeptemberi időközi választás előtt volt olyan fidelitasos, aki az édesanyját és a nagymamáját is átjelentette egy I. kerületi címre. A választást mindössze hatvan szavazattal nyerte meg a Fidesz jelöltje.


Elköltöztek a fidelitasosok és ismerőseik annak az Ostrom utcai magánklinkának a címéről, ahová pont a tavaly szeptemberi időközi választások előtt költöztek be papíron - írja a 24.hu. Az időközi választást mindössze hatvan szavazattal nyerte meg a Fidesz jelöltje, Fazekas Csilla.

A portál információi szerint a társaság tagjai között van Baczkó Norbert korábbi Fidelitas-elnök is. A klinikára bejelentkező fidelitasosok között van olyan is, aki mindössze egy hónapig volt csak az I. kerület lakója.

Mostanra azok, akiknek a nevéhez vállalkozás kötődik (a céges adatok között fel kell tüntetni a lakcímet is) mind igazolhatóan kijelentkeztek az ingatlanból.

A tulajdoni lapok alapján a lakóhelyükként szolgáló hat ingatlan két, járóbeteg-ellátással foglalkozó cég tulajdonában van, a bérházban ugyanis egy egészségügyi centrum működik. A cégek Babai László érdekeltségébe tartoznak, aki a Magyar Életmód Orvostani Társaság elnöke.

A 24.hu emlékeztet, hogy egy 2021-es, Semjén Zsolt által benyújtott törvény miatt már nem bünteti a törvény a voksturizmust és a fiktív lakhelyekkel történő ügyködéseket. A büntető törvénykönyv közokirat-hamisításról szóló része úgy módosult, hogy a tulajdonos hozzájárulásával vagy saját tulajdonú ingatlanra bárki bejelenthet lakcímet büntetőjogi szankció nélkül – akkor is, ha nyilvánvaló, hogy nem fog ott élni. A törvényt több jogvédő civil szervezet is kritizálta.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!