Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Egy fiatal, Smith nevű nyomozó, különös esettel találta szemben magát. Az ügyben öt ember volt érintett, akik mind ismerték egymást. Az egyiküket lelőtték. Sajnos a dokumentumok nem tartalmazták sem az áldozat, sem a tettes nevét.

Smith alaposan áttanulmányozta az összes rendelkezésére álló információt, és egy fontos részletnek köszönhetően, meg tudta nevezni a tettest és az áldozatot. Teszteld te is a logikádat! Kövesd figyelmesen a nyomokat. Vajon te is nagy detektívnek bizonyulsz majd?

John

John amatőr teniszező. A bűncselekmény utáni napon részt vett egy versenyen, ahol egy olyan személy ellen játszott, akinek nem volt köze az esethez.

Jack

Jack egy évvel a gyilkosság előtt költözött a városba. Egy kis szigeten született és ott is nőtt fel, amelynek lakói többnyire halászok. Ezért Jack legfőbb álma, hogy egy halastó tulajdonosa legyen.

Steve

Steve modell, akit igazán szeret a közönség. Néhány nappal a bűncselekmény előtt, felkérte Billt, hogy fesse meg a portréját.

Bill

Bill híres portréfestő. Azt mondja, hogy egy hét alatt tudja befejezni Steve portréját.

Alex

Közvetlenül a merénylet után Alex Antarktiszra utazott, hogy részt vegyen egy expedícióban, amely a tengeri élővilágot tanulmányozza. Még most is a Déli Sarkon tartózkodik, 20 másik tudós társaságában.

Ezenkívül a nyomozó a következő fontos körülményeket is figyelembe vette:

Egy héttel a bűncselekmény előtt a gyilkos eltörte a lábát.

Steve és Alex körülbelül 6 hónappal a gyilkosság előtt ismerkedtek meg.

Alex és a gyilkos gyerekkoruktól fogva ismerik egymást - szomszédos házakban nőttek fel egy nagyvárosban.

Hosszas gondolkodás után Smith nyomozónak sikerült fényt derítenie az áldozat és a tettes nevére. Neked is menni fog?

Tehát, hogy jutott el a nyomozó a helyes következtetéshez:

Mivel John a gyilkosság utáni napon teniszezett, nem követhette el a gyilkosságot. Tudjuk, hogy a gyilkos egy héttel a bűncselekmény elkövetése előtt eltörte a lábát, és nem gyógyulhatott meg ilyen hamar.

Alex sem lehet bűnös, mivel a szövegből kiderül, hogy a gyilkos gyerekkorában az ő szomszédja volt.

Steve is ártatlan, mert ő és Alex csak 6 hónappal ezelőtt találkoztak először, és, ahogy azt már tudjuk, a gyilkos még gyerekkorából ismerte Alexet.

Ezért a bűncselekményt csak Jack vagy Bill követhette el. Nyugodtan feltételezhetjük, hogy Jack ártatlan, mert egy szigeten nőtt fel, ezért a gyerekkora nem felel meg a bűnösének. Így csak Bill marad. Bármi mástól eltekintve, mindenképpen tudjuk, hogy még életben van, mivel éppen most készíti Steve portréját. Tehát csak Bill lehet a gyilkos.

Már csak azt kell megtudnunk, ki az áldozat. Smith nyomozó tudja, hogy Alex (aki jelenleg Antarktiszon tartózkodik), John (aki teniszezett a gyilkosság utáni napon) és Steve még életben vannak.

Következésképpen Billnek Jacket kellett megölnie.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!