A 11 gólos veszprémi sikerrel záródó szerdai, első férfi kézilabda bajnoki döntő (35-24) után vasárnap parázs hangulatban kezdődött a visszavágó. A hazaiak a reménytelennek tűnő helyzet ellenére beleálltak a meccsbe, keményen, olykor túl keményen védekeztek, amit a két vendég, svéd játékvezető nem minden esetben díjazott.


A Szeged válogatott beállósát, Bánhidi Bencét például már a 12 . percben, 5-5-ös állásnál végleg zuhanyozni küldték, lévén fültövön találta a francia Mahét.

A játék képe vajmi keveset változott, nagy iram és ebből kifolyólag számos apró technikai hiba jellemezte a találkozót, ahol például a nyártól már Szegeden kézilabdázó Mikler Roland újfent maximálisan kiszolgálta a Veszprémet, olykor elképesztő védéseket mutatott be. Ilyet például:

A félidőre 14-14-es döntetlennel vonultak a felek.

A második játékrészben mit sem változott a helyzet, kiegyensúlyozott mérkőzésen egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, de azért szép mozzanatokban nem akadt hiány. Nagy Laci például Momir Iliccsel hozott össze egy remekbe szabott gólt.

7. A Szeged szinte végig 1-2 góllal vezetett, de végül 27-27-es döntetlennel zárult a találkozó.

A Veszprém tavaly hosszú idő után elvesztette a bajnokságot a Szegeddel szemben. Októberben még nagyon mélyen voltak, aztán az új, francia edző, David Davis összekapta a társaságot. Ennek eredményeképp idén kupát nyertek, majd visszaszerezték a magyar trónt. A külön erre a célra gyártott bajnoki sapkában meg is ünnepelték azon nyomban.

Nagy Lászlóéknak két mérkőzés van hátra a szezonból, mégpedig a Bajnokok Ligája négyes döntőjében.

Férfi kézilabda-bajnokság, döntő, második mérkőzés, eredmény:

MOL-PICK SZEGED-TELEKOM VESZPRÉM 27-27 (14-14)
Szeged, Játékvezetők: Mirza Kurtagic, Mattias Wetterwik (svédek)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!