Mindössze pár óra választotta el egymástól haláluk időpontját. 56 éve voltak házasok.

A CBS Los Angeles adott hírt róla, hogy egy michigani pár romantikus melodrámába illő módon intett búcsút az életnek: egymás kezét fogták, s miután az egyikük távozott, a másikuk szeme is örökre lecsukódott. Aki emlékszik a Szerelmünk lapjai című filmre, biztosan beugrott neki az a jelenet, melyben az idős főszereplők szintén összefonódva, együtt hunytak el.

Will és Judy Webb 1963-ban házasodtak össze, s március 2-án haltak meg egy detroiti hospice házban. Mindketten Detroitban nőttek fel, s először csak barátok voltak, később fordult komolyabbra a kapcsolatuk."14 évesen találkoztak, barátok voltak, és másokkal is randevúztak - mondta egy interjúban Marybeth Webb. - Sőt, másvalakivel jegyezték el egymást. Azután mégis egyedül maradtak, majd apám bevonult katonának. Anyu meg úgy volt vele, legalábbis ezt mondta: 'épp nem volt senki, akinek írhattam volna, így elkezdtem írni apádnak.'"

Jó sokáig leveleztek, mivel Will Korában szolgált - s lassan a barátság szerelembe fordult. 1963 február 16-án léptek az oltár elé. Később a michigani Melvindale-be költöztek, ahol három lányuk született.

"Folyamatos fizikai kontaktusban voltak egymással - mondta Lori Thomas, a pár egyik lánya. - Ha anyu öt percre eltűnt, apu máris kérdezte: 'Hol van Mama, nem láttátok?'"

A házaspár életében akkor következett be a fordulat, amikor Judy egy rutinműtét komplikációitól még betegebb lett, Will pedig összeomlott felesége állapota miatt.

"Anyu belázasodott a fertőzéstől - apu pedig szintén lázas volt, s nem derült ki, hogy miért, hiszen nem volt oka - mondta Marybeth. - Anyu agyvelőbántalomban szenvedett a végén az antibiotikum mellékhatásaként, és apunak is ugyanez lett a baja."

Judy és Will különböző kórházakba kerültek, ám nem sikerült meggyógyulniuk, így végül egy hospice házban ápolták őket együtt. "Behozták anyut apu szobájába, apu pedig ránézett és ezt mondta: 'Mama!' Szerintem ez volt az utolsó szó, amit kimondott" - emlékezett Ann Warren, a másik lányuk.

A gyermekeik végül egymás mellé tolták az idős pár ágyát, hogy egymás kezét foghassák. "Fogták egymás kezét, s miután apu utolsót lélegzett, anyu megnyomkodta apu kezét. Nem mondott semmit, de tudta, hogy meghalt, ezért jelzett neki a kezével, mintha azt mondta volna: 'hamarosan én is jövök' - és így is történt."

Pár órával később Judy is elhunyt. "Egyszerre gyászoljuk mindkét szülőnket és ez borzasztó - mondta Marybeth. - De legalább ők már nem szenvednek a másik hiánya miatt."



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!