Karácsonyi csoda történt: december 27-én egy cég átutalta a még hiányzó 70 millió forintot, így a család elindulhat Dubajba, ahol elindulhat a génterápia.


Már elkészült Tomika útlevele, és Dubajban már szervezik a szállást, a vízumot. Szülei abban bíznak, már akár január közepén megkaphatja a génterápiát, bár azt mondják, még mindig alig hiszik el, hogy összegyűlt a 700 millió forint.

A 7 éves Galó Tomika családja két éve kezdett gyűjtésbe, miután kiderült, a gerincvelői izomsorvadással küzdő kisfiú itthon nem kaphatja meg azt a kezelést, amitől azt remélik, hogy fenntartja vagy akár javítja a jelenlegi állapotát. Karácsonykor egy cég átutalta a még hiányzó 70 milliót.

– nyilatkozott az RTL Híradójának Tomi édesanyja.

A génterápia egy több mint 700 milliós készítmény, amit Magyarországon egyedi méltányossággal ingyen kaphatnak SMA-s gyerekek. De csak azok, akik nem múltak el kétévesek és a súlyuk nem haladja meg a 13 és fél kilót. Tomikának is kérték, de a kora miatt elutasították. Az európai ajánlásban azonban nincs életkori megkötés és 21 kilóban maximalizálják a terápiára még alkalmas gyerekek súlyát. Így a szülők két éve gyűjtésbe kezdtek.

„Kezemben volt a telefon, néztem Tomira is és nem tudtam megszólalni és kérdezte, hogy mi a baj és ott álltam legalább fél percig telefonnal a kezemben és utána tudtam megszólalni, hogy lehet, hogy sikerült” – mesélte a csatornának Hornischer Anikó.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!