Nagy István szerint azonban „az ország energiaellátása jelen körülmények között is biztosított”, így szerinte szükségtelen a hangulatkeltés.


A Dunai Finomító újraindítása során további karbantartási feladatok merültek fel, emiatt kapacitáskieséssel kell számolni az üzemanyag termékek vonatkozásában - írta Nagy István agrárminiszter a Facebook-oldalán szombaton. A tárcavezető szerint ugyanakkor az ország energiaellátása jelen körülmények között is biztosított, így szerinte „az indokolatlan hangulatkeltés szükségtelen”.

Az agrárminiszter bejegyzésében azt írta, hogy tárgyalásokat folytatott Bacsa Györggyel, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatójával és Hazuga Károllyal, a MOL Downstream ügyvezető igazgatójával.

- írta Nagy István. A miniszter szerint azonban „az elmúlt hetek eseményei – mint például a Barátság kőolajvezeték megállása – megmutatták: a stratégiai készletek rendelkezésre állása kiemelt jelentőségű”. Ezért szerinte elengedhetetlen az eddig felszabadított készletek visszatöltése, hiszen „többek között ezzel biztosítható Magyarország üzemanyagellátása”. A MOl pedig ezen kötelezettségének „maradéktalanul eleget tesz”.

- tette hozz Nagy István.

Ahogy arról mi is beszámoltunk: a Mol november 18-tól 100 liter/tranzakció mennyiségi korlátozást vezetett be a töltőállomásai magasnyomású kútoszlopain bonyolított tankolásokra.

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete szerint azonban elfogadhatatlan, hogy - az egyébként március 10. óta már kizárólag piaci áron tankoló - közúti áru- és személyszállító vállalkozások tevékenységét nagymértékben korlátozó szabályozás veszélybe sodorhatja az ellátási lánc zavartalan működését is.

Az ügyben a Független Benzinkutak Szövetségének elnöksége levelet küldött Hernádi Zsoltnak, a Mol vezérigazgatójának és Orbán Viktor miniszterelnöknek is. Ebben többek között azt írták, hogy

Nagy István szombati bejegyzése alatt is ezt a témát hozta fel az egyik hozzászóló. A kommentelő arra volt kíváncsi, hogy a bevezetett 100 literes limit az vonatkozik-e a mezőgazdasági gépekre? Ha igen, akkor szerinte nagy bajban lesznek a gazdálkodók. Válasz egyelőre nem érkezett a hozzászólására.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!