A címvédő Telekom Veszprém négyes döntőbe jutott a férfi kézilabda SEHA Ligában, mivel 30-25-re legyőzte a horvát RK Nexe csapatát a negyeddöntő csütörtöki, hazai visszavágóján, így kettős sikerrel lépett tovább.

A hazaiak keretéből Andreas Nilsson és Rasmus Lauge Schmidt hiányzott.

A vendégek egyik legjobbja, Halil Jaganjac a bemelegítés során megsérült, ezért nem léphetett pályára.

Az első perctől a címvédő diktálta a meccs iramát, és Vladimir Cupara védéseire alapozva, Blaz Blagotinsek jó védekezésének, illetve góljainak köszönhetően fokozatosan növelte előnyét. A 17. percre egy gólra felzárkózott a Nexe, de a tokiói olimpiai bajnok Kentin Mahé vezérletével ismét ellépett a Veszprém (12-7).

A folytatásban is magabiztosan kézilabdáztak a házigazdák, a horvát csapat szinte csak a remeklő Mihailo Radovanovic kapusnak köszönhette, hogy a szünetben mindössze négygólos hátrányban, vagyis látótávolságban volt ellenfeléhez képest.

A második felvonás elején Gasper Marguc találataival tartotta előnyét a Veszprém. Cupara a meccs háromnegyedénél már a harmadik horvát büntetőt hárította, részben neki volt köszönhető, hogy tíz perccel a vége előtt, 24-20-as hazai vezetésnél eldőlt a párharc. A hajrában már csak az volt a kérdés, hogy a második félidőt is megnyeri-e a Veszprém, és végül ez is sikerült a címvédőnek.

Cupara 14 védéssel járult hozzá a házigazdák sikeréhez.

A két csapat nyolcadik alkalommal találkozott egymással, a Veszprém egy döntetlen mellett hetedszer győzött.

A párharc első meccsét hétfőn 35-33-ra nyerte meg a magyar együttes a horvátországi Nasicében. A négyes döntőt jövő péntektől vasárnapig rendezik zárt kapuk mögött Zadarban.

SEHA Liga, negyeddöntő, visszavágó:

Telekom Veszprém - RK Nexe (horvát) 30-25 (14-10)
a legeredményesebb játékosok: Marguc 6, Nenadic 5, Blagotinsek, Mahé 4-4, illetve Severec, Tomic 5-5
továbbjutott: a Veszprém kettős győzelemmel, 65-58-as összesítéssel.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!