Csatlakozásukkal szeretnék felhívni a figyelmet a közszféra más területein dolgozók helyzetének tarthatatlanságára.


Március 14-én két órás szolidaritási sztrájkra hívták fel a pedagógusokat. Az időpont reggel 8 és 10 óra között lesz, és erre az időre biztosítják az elégséges szolgáltatást.

A PDSZ a Facebookon közzétett felhívásában azt írta:

"Figyelem! Ez nem a mi, nem az oktatási ágazat követeléseiért hirdetett akció, annak ellenére, hogy a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) 12 pontja és a mi követeléseink között vannak egybeesések (bérrendezés a közszféra egészére, így a közalkalmazottak számára, túlmunkák rendezése).

Tehát ez egy szolidaritási sztrájk, éppen ezért nem az a célja, hogy konkrétan a mi ágazatunkban kikényszerítsen valamit, hanem az, hogy felhívja a figyelmet a közszféra más területein való helyzet tarthatatlanságára, és ezzel segítséget nyújtson másoknak.

Éppen azért mert ez egy szolidaritási sztrájk, esetünkben most nem az a lényeg, hogy mennyi időre állunk le, hanem az hogy minél többen vegyünk benne részt. Ezért tettünk a munkáltatóknak egy viszonylag könnyen elfogadható még elégséges szolgáltatásra javaslatot."

A fontos tudnivalók között kiemelték, hogy:

"Próbáljátok mérsékelni a nemzeti ünnep miatt minden bizonnyal felvetődő problémákat, s esetenként akár tudatosan gerjesztett, erre hivatkozó hangulatkeltést! Ezzel kapcsolatban nem árt megjegyezni, hogy nem a PDSZ jelölte ki ezt az időpontot, hiszen pedagógusként látjuk ennek kockázatát, és azért javasoljuk az esetleg két órásnál is rövidebb munkabeszüntetést, hogy minél rugalmasabban lehessen kezelni ezt a kérdést. Fentebb már írtam, hogy most nem a sztrájk hossza, hanem a minél nagyobb részvétel a fontosabb.

Ne feledjétek, a szakszervezet, csak segítséget tud adni a tiltakozás megszervezésében, de tiltakozni, sztrájkolni a tagjaink, és a munkavállalók tudnak!"

Címlapkép: illusztráció, forrása: PDSZ Facebook-oldala



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!