Elkezdték tárgyalni Szombathelyen azt a büntetőügyet, amelynek az érintettje Ostffyasszonyfa polgármestere, Mihácsi Szabolcs. Egy rottweiler ugyanis megtámadott egy kétéves kisfiút és egy kamaszkorú rokonát, akiknek súlyos sérülést okozott. A rottweiler gazdája nem más, mint a helyi polgármester.

A vád szerint Mihácsi a hatalmas állatot úgy tartotta az udvarában, hogy az egyik kapun egy 30cm x 35cm széles lyuk volt. Kiderült, hogy a polgármester erről tudott, figyelmeztették rá, de nem tett semmit, hogy kijavítsák a kaput.

Tavaly májusban a kutyája már egyszer átugrotta a kerítést, és rátámadt a saját kutyáját sétáltató H. L.-re, akkor az egyik szomszéd gereblyével elkergette a polgármester kutyáját. H. L. a jobb alsó alkarján nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

2018 októberében történt a súlyos kutyatámadás, ami miatt a büntetőügy zajlik: a kutya kiszökött, és rátámadt egy kétéves kisfiúra és nagynénjére - a gyermeket kitépte a nő kezéből, ezután a földön tovább marcangolta. A fiatal lány próbálta védeni a gyereket, a rottweiler őt is megtámadta. Ekkor ért oda a kisfiú édesanyja, aki felkapta a kisfiút és el akart vele rohanni, a kutya őt is megharapta.

A kisfiú arcának mindkét oldalán, a nyakán és a fején szenvedett el durva, többszörös harapott sérüléseket. A gyereket mentőhelikopterrel vitték a budapesti János Kórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

Az ugytudjuk.hu-n az jelent meg, hogy a megtámadott kisfiú a polgármester húgának unokája. Mihácsi Szabolcs beismerő vallomást tett, a tárgyalás az igazságügyi orvosszakértő meghallgatásával folytatódik a jövő héten.