Simonka György és 32 társa ellen augusztusban emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt, miután az ügyészség szerint összesen 1,4 milliárd forint kárt okoztak.

A politikus az ügy harmadrendű vádlottja, feleségének, Simonkáné Gábor Mariannának ötödrendű, az unokahúgának, Tóth Renátának pedig hatodrendű vádlottként a költségvetési csalás mellett hamis magánokirat felhasználása miatt kell felelnie a bíróságon.

Most Simonka György és családtagjai után két másik fideszes parlamenti képviselő rokonai is a vádlottak padjára kerülnek – számolt be a 24.hu.

A lap szerint Kerényi János országgyűlési képviselő, a Fidesz dél-alföldi regionális-pártigazgatójának unokaöccse, Kerényi István az ügy negyedrendű vádlottja. Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással, valamint hamis magánokirat felhasználásával vádolják.

Kerényi János a 24.hu-nak azt nyilatkozta, hogy az ő személyétől független ügyről van szó, amelynek valóban érintettje az unokaöccse, de nem fogja megtagadni őt.

A felsorolt vádakért kell majd felelnie Varga Gábor fideszes országgyűlési képviselő apósának, Koncz Gyulának, valamint sógorának, Koncz Ákosnak is.

Ők az ügy tizenketted-, illetve tizenharmadrendű vádlottjaként állnak a bíróság elé, Koncz Gyula egy ideig előzetes letartóztatásban is volt.

Simonka Györgynek már újkígyósi otthonát is zár alá vették, rá nyolc és fél évet és teljes vagyobelkobzást kért az ügyészség.