A koraszülött gyerekét elvitték tőle és a helyi protokollra hivatkozva nem engedték meg, hogy a pici mellett lehessen. A szülők most elmesélték, min mentek keresztül.


Pert nyert a TASZ, egy édesanya jogaiért álltak ki. Erről a közösségi oldalukon számoltak be.

Mint írják:

Az eset azért is egyedülálló, mert tudomásunk szerint ez az első olyan ügy, ahol az Ítélőtábla jogerősen megállapította, hogy az édesanyának sérült a kapcsolattartási joga újszülött gyermekével, az indoklásban pedig kiemelték, hogy a fizikai kontaktus az alapja a kapcsolattartásnak és ettől fosztották meg az édesanyát.

„A szülészeti erőszak napi szinten rengeteg nőt érint, az egészségügyi jogsértések ellen pedig már régóta küzdünk” - írták a bejegyzésben.

A posztjukban megosztott videóban az édesanya és édesapa azt mondta, hogy a baba a vártnál korábban született. Mivel előző gyermekük világrajöttekor rossz kórházi tapasztalataik voltak, ezért eredetileg az otthonszülést szerették volna. Ám végül kórházba kerültek. Mikor ott kiderült, hogy mi volt a szándékuk, lekezelő módon bántak az anyával.

A szülők végül egy másik intézménybe vitték át a gyereket, ahol minden segítséget megadtak nekik, hogy a picit az édesanya gondozhassa, ott lehessen vele.

Később a TASZ segítségével beperelték az első kórházat, mert megfosztották őket és a babájukat is attól, hogy az első, legfontosabb órákban, napokban együtt lehessenek és támogatást nyújthassanak a picinek.

Az édesany azt mondta, azért vállalta el, hogy elmeséli történetét, hogy más ne kerülhessen ilyen helyzetbe.

VIDEÓ: Az édesanya beszámolója


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!