A tavaly második szlovén Primoz Roglic után a nyolcadik szakaszig összetettben élen álló holland Mathieu van der Poel is feladta a Tour de France országúti kerékpáros körversenyt a vasárnapi, kilencedik szakasz előtt.

Az előzetesen a favoritok közé sorolt 31 éves Roglic csapatával, a Jumbo-Vismával közösen hozta meg a döntést, miután arra a következtetésre jutottak, hogy nincs értelme tovább folytatni a versenyt. Megpróbál mielőbb felépülni, és a következő célokra koncentrálni.

Roglic hétfőn, a Tour harmadik szakaszán bukott és szenvedett sérüléseket. Szombaton, a nyolcadik etapon több mint 35 perces hátránnyal ért célba a szakaszgyőztes belga Dylan Teuns (Bahrain-Victorious) mögött, amivel le kellett mondani az összetettbeli győzelemről. A Vuelta kétszeres győztese indul a tokiói olimpián.

Van der Poel hat napon keresztül viselte az összetettben élen állónak kijáró sárga trikót, majd szombaton, az első hegyi szakaszt követően esett vissza a 23. helyre. A 26 éves kerekes már a szakasz után jelezte, hogy átgondolja a folytatást, majd a jelzett hétfői szünnap előtt meghozta ezzel kapcsolatos végső döntését. Az Alpecin-Fenix bringásának döntése várható volt, hiszen esélyesként utazik a tokiói olimpiára, így a hátralévő időben már arra koncentrál.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!