Egyszerre képes pisilni mindkét péniszével a kisbaba, aki egy műtét után már képes a székletürítésre is.


Két működő pénisszel született egy pakisztáni kisfiú, írja a Mirror. A rendkívül ritka születési rendellenesség, vagyis a diphallia minden hatmillió csecsemőből csak egyet érint. Az ilyen esetekben a sebészek az egyik nemi szervet eltávolítják, ezúttal azonban másképp döntöttek.

A meg nem nevezett csöppséget röviddel a születése után megműtötték, miután szülei bevitték a Pakisztáni Orvosi Tudományok Intézetének gyermekkórházába. A beavatkozásról részletesen beszámoltak az egyik orvosi folyóiratban. Ebből kiderül, hogy a csecsemőnek egyetlen húgyhólyagja van, melyhez mindkét pénisze csatlakozik, vagyis egyszerre képes pisilni mindkét húgycsövén keresztül.

A beavatkozás után még két napig megfigyelték a kórházban, majd hazaengedték a gyereket, de folyamatosan figyelik az állapotát.

Egyelőre az orvosok előtt is rejtély, hogyan és miért alakul ki a diphallia. A legvalószínűbbnek egyelőre az tűnik, hogy pusztán a véletlen műve, amikor az anyamáhben fejlődik a kisbaba. A születési rendellenesség két formáját különböztetik meg: a teljes diphallia során mindkét pénisz kifejlett, míg a részleges esetén az egyik jóval kisebb vagy deformált.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!