Szerdán elsőként számoltunk be arról, hogy a rendőrség házkutatást tartott Pikó András közös ellenzéki jelölt kampánystábjánál a budapesti Baross utcai Patyolat bárban.


Az Index csütörtökön beszélt Pikóval, aki azt mondta, hogy a rendőrség két számítógépet foglalt le a szerdai házkutatás során, az egyik a kampányfőnöké, Udvarhelyi Tesszáé, a másik viszont egy nem is érintett önkéntesé.

Az előzmény az volt, hogy a Magyar Nemzet hétfői cikke szerint kampányfőnöke törvénysértő tevékenységet örökített meg, sőt feltételezhető, hogy "csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék". Mindezt egy belső csoportből printscreenelt fotóra alapozták.

A lap arról is írt, hogy "a Budapesti Rendőr-főkapitányság választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen".

Az ellenzék tagadja, hogy bármilyen törvénytelenséget elkövettek volna, Udvarhelyi visszautasította a Magyar Nemzet vádjait és korábban azt mondta, azt mondta tisztában vannak felelősségükkel, amit a polgármesterjelöltet és a képviselőjelölteket ajánló aláírások gyűjtésével és kezelésével összefüggésben a jogszabály előír, így annak mindenben meg is felelnek.

Kiemelt kép: 24.hu/Marjai János


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!