Az egyik család szerint a szülés után nemsokkal intenzív osztályra került az anyuka, ahol még azt mondták a párjának, hogy minden rendben van. Majd pár óra múlva az asszony meghalt.


Egymás utáni napokon halt meg két kismama is a nyíregyházi kórházban, miután megszülettek gyermekeik. Az RTL.hu beszámolója szerint egy máriapócsi édesanyának császármetszéssel segítették világra kisfiát tavaly novemberben. A 33 éves, háromgyermekes anya ezt követően került az intenzív osztályra, ahol állapota rohamosan romlott, és bár a párjának még azt mondták, hogy minden rendben, a nő pár óra múlva elhunyt.

A húga szerint a testvére jól viselte a terhességet. A 9. hónapban egy vérvizsgálaton kiderült, hogy véralvadási problémái vannak, ezért gyógyszert kapott, és jobban is lett. A szülést azonban előbbre hozták. A párja beszélt vele utoljára. Akkor azt mondta neki:

- mesélte az elhunyt anyuka testvére.

A család tudni szeretné, hogy mi volt a tragédia oka, de még papírokat várnak.

Az ő elmondásuk szerint a szülőszobán egy másik anyuka is volt, neki ikeri születtek. Az újfehértói asszony is meghalt. Az eset után a máriapócsi nő írt a családnak: „Már akkor nagyon rossz állapotban volt a nővérem és akkor ilyeneket írt, hogy nézd már, meghalt, akkor velem most mi lesz?”

Úgy érzik, hogy sorstársak a másik anyuka családjával. "Ugyanazt a fájdalmat élik meg, mint amit mi és a testvérem párja" - mondta a húga.

Az RTL információja szerint az újfehértói ikrek, Flóra és Laura szépen erősödnek, a karácsonyt már otthon tölthették. A híradó megkeresésére a kórház azt írta, hogy belső vizsgálat indult az esetek miatt, de szerintük nincs összefüggés. Mindkét kismamánál előre nem látható események történtek, amit a szakszerű ellátás ellenére sem tudtak visszafordítani - áll a válaszukban.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!