A KEF ideiglenes hűtési megoldásokat alkalmazott, de tartós javítás még nem történt. Szakértők szerint az egészségügy alulfinanszírozottsága okozza a problémát.


Immár két hete tartó klímahiba okoz súlyos problémákat a János Kórházban működésében, írja az rtl.hu. Az elromlott klímaberendezés miatt a betegek nem tudják, mikor kerülhetnek sorra a műtétek. Egy páciens a kórház tájékoztatása alapján arról számolt be, hogy az előjegyzés várhatóan szeptember közepéig szünetel, vagy amíg a klímarendszert ki nem cserélik.

A kórház műszaki üzemeltetéséért felelős Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) tíz napja közölte a 444.hu-val, hogy a hiba mielőbbi elhárítása érdekében ideiglenes műszaki megoldásokat alkalmaztak a szükséges hűtés biztosítása érdekében. Azonban ennek részleteit nem fejtették ki, a Szent János Kórház főigazgatója pedig érdemben nem nyilatkozott az ügyben, hivatkozva arra, hogy a műszaki üzemeltetést a KEF végzi.

Az RTL által megszólaltatott egészségügyi szakértő szerint az ilyen helyzetek hátterében több évtizedes rendszerhibák állnak, és a jelenleginél sokkal több pénzt kellene fordítani az egészségügyi ágazatra.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!