A férfi nem tudott racionálisan gondolkozni, ezért tartotta meg a holttestet. Legalábbis állítása szerint, de azért néhány pontban sántít a történet.


Börtönbe került az a férfi, aki egy barátja holttestét két évig a fagyasztóban tárolta – írja a The Guardian.

A Derby-i koronabíróság kedden értesült arról, hogy a 71 éves John Wainwright 2018 szeptemberében halt meg, és csak 2020 augusztusában találták meg a fagyasztószekrényben egy hajógyár telephelyén.

Mint kiderült, a most 27 éves Damion Johnson 2 éve ismerte meg a férfit, akivel jó barátságba kerültek, 2015-ben pedig gondozójaként költözött vele a birminghami Holloway Headben található lakásba. Johnson egyfajta apafiguraként tekintett Wainwrightra,

Hozzátette: barátja halála miatt nem tudott racionálisan gondolkodni. A rokonoknak és barátoknak azt állította, hogy Wainwrightot rögtön a halála után eltemettette, de nem értesítette a mentőszolgálatot és halotti bizonyítványt sem állítottak ki.

2019-ben Wainwright már több mint egy éve halott volt, amikor Johnsont egy másik ügy miatt letartóztatták, ingatlanját pedig lezárták és áramtalanították. Később többször is tartottak biztonsági ellenőrzést a lakásban, ahol „erős, borzalmas és elviselhetetlen szagot” éreztek.

2020 augusztusában a házban dolgozó költöztetők is érezték a szörnyű bűzt, de fagyasztót nem nyitották fel, így azt hitték, csak romlott ételek okozzák a szagot. A holttestet így végül csak a közeli szeméttelepen találták meg.

A boncolás során találtak egy sérülést a férfin, amit egy „tompa tárgy” okozott, de Johnson védőügyvédje szerint „nem lehetett megerősíteni vagy kizárni, hogy Wainwright természetes halált halt”.

Johnson egyébként barátja halála után 17 ezer font értékben vásárolt és vett fel készpénzt Wainwright bankkártyájával, saját számlájára pedig további 2475 fontot utalt át.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!