Oroszország minden területen partneri kapcsolatokat kíván kialakítani a kommunista Koreával, Kim Dzsong Un tavaly hívta meg az orosz elnököt.


img src="https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/wp-content/uploads/2024/01/GettyImages-kimputin.jpg" alt="" width="1024" height="632" class="size-full wp-image-2138783" />

Belátható időn belül sor kerülhet Vlagyimir Putyin orosz elnök észak-koreai látogatására, a feltételeket diplomáciai csatornákon egyeztetik - közölte Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő hétfőn újságírókkal.

A téma azzal kapcsolatban merült fel, hogy hétfőn Moszkvába érkezett Cso Szon Hui észak-koreai külügyminiszter orosz hivatali partnerének, Szergej Lavrovnak a meghívására. A két tárcavezető várhatóan kedden ül majd tárgyalóasztalhoz.

- mondta Peszkov.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy Putyin fogadja-e az észak-koreai külügyminisztert, az orosz elnöki szóvivő kijelentette: "egy olyan találkozó lehetőségét, amelyen tájékoztatják az elnököt a két miniszter megbeszéléseinek eredményéről, nem zárjuk ki. Tájékoztatni fogjuk önöket".

Peszkov hangsúlyozta, hogy Oroszország minden területen partneri kapcsolatokat kíván kialakítani a KNDK-val.

(via MTI)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!