A világ legdrágább arcmaszkját készíti egy izraeli ékszerészcég - jelentette az AP amerikai hírügynökség. A 18 karátos fehér aranyból készülő maszkot 3600 darab fekete és fehér gyémánt fogja díszíteni, és a vevőnek 1,5 millió dollárt, azaz átszámítva nagyjából 437 millió forintot kell majd érte fizetnie.


Az N99-es filterrel ellátott maszkot rendelésre tervezte Isaac Levy ékszerész, aki az AP-nek csak annyit árult el a vevőről, hogy egy Egyesült Államokban élő kínai üzletember az. A rendelő csak két feltételt szabott. Készüljön el még idén, és az legyen a világon a legdrágább maszk. Levy elmondása szerint a második feltételt volt a legkönnyebb teljesíteni.

We are always willing to take on new challenges and this work of art proves it! We are thankful for being able to create and function in these challenging times, thank you to all our media friends worldwide for giving us the platform to showcase it!https://t.co/8ikV2HEhUT

- YVEL (@Yvel_Jewelry) August 10, 2020

Hordani viszont már annál körülményesebb lesz majd. A maszk ugyanis 270 gramm súlyú, azza majdnem százszor nehezebb az átlagos maszkoknál.

Levy elmondta, hogy ő nem viselne ilyen maszkot, de örült a megrendelésnek, mert azzal munkát adott a dolgozóinak a mostani a nehéz időkben.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Gettyimages


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!