A négy pont – pláne a hat – simán továbbjutást ér. A németekkel mostanában rendre jó meccset játszunk, skótokat pedig le fogjuk győzni, mert jobbak vagyunk.


A magyar válogatott kikapott Svájctól a labdarúgó Európa-bajnokság nyitányán. A 3–1-es vereség nem csoda kategória, az ellenkezője lett volna az, hiszen Szoboszlaiék a világranglistán 19. helyezett csapattal találkoztak (a magyar a 26.), de ennél is fontosabb adat hangzott el a közvetítésben Hajdu B. István szájából.

Akár ez is magyarázat lehetne arra, ami az első félidőben történt, vagyis arra, hogy a svájci gárda lefutballozta a magyar együttest. Bár rég volt ilyen jó csapatunk az nem fér bele, hogy Orbán Willi, Lang Ádám és Kerkez Milos egyszerre gyengélkedjen.

A védelem két oszlopa és a balszélső nem nagyon tudta merre van az előre, azt pedig kifejezetten rossz volt nézni, ahogy az első svájci gól előtt Kwadwo Duah faképnél hagyta a Orbánt és Langot. Ahogy azt is, amikor Kerkez elpasszolta a tizenhatos előtt a labdát, de az is csak a rémálmainkban jöjjön elő, amikor Orbán a harmadik kapott gól előtt az égbe fejelte a labdát, ami végül Breel Embolo elé került, aki nem is rontotta el a ziccert.

Persze nem az említett három játékoson múlt kizárólag ez a zakó. Az első félidőben a magyar válogatottban nem volt igazán értékelhető teljesítmény. Talán csak Gulácsi Pétert lehet dicsérni, hiszen a kapusnak több bravúrja is akadt – ez is sokat elmond a védekezésről.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!