Egyszemélyes kapusedzés

Az első ilyen videót Gulácsi Péter, az RB Leipzig válogatott kapusa posztolta, aki háza udvarában a fal segítségével tartott labdás átmozgatást.


Cseh és német minta Felcsúton

A magyar labdarúgó NB I-ben az utolsó európai bajnokságok egyikeként a múlt hétvégén még mérkőzéseket rendeztek, de aztán az MLSZ is belátta, nincs értelme a folytatásnak.

"A cseh és a német mintát követve egyéni edzésprogramot írtunk elő a fiúknak, amelynek betartását folyamatosan ellenőrizzük, s természetesen a telekommunikációs eszközök segítségével napi kapcsolatban vagyunk velük. Meghatároztuk a futásmennyiséget, illetve azt, milyen erőfejlesztő gyakorlatokat végezzenek, azaz normál edzésterhelést kapnak a kényszerszünet alatt" - nyilatkozta Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia edzője.

Idősebbek is elkezdhetik!

A Magyar Kézilabda Szövetség is felfüggesztette minden bajnokságát, így a DVSC Schaeffler női kézisei sem vesznek részt csoportos edzéseken március 31-ig. A játékosok eddig az időpontig az edzők által kiadott egyéni edzéstervek alapján fognak edzeni.

De ez frappáns ötlet azért kipattant a helyiek fejéből: miután a diákok élete is megváltozott, és az iskolák digitális oktatásra álltak át, a DVSC rendhagyó reggeli tesiórával jelentkezik.

Minden hétköznap reggel 7.40-től az online tanítás kezdete előtt frissítő, átmozgató tornát tartunk erőnléti edzőnk vezetésével. Így játékosainkkal végezheted együtt a gyakorlatokat az online tesióra keretében, hogy karban tartsd testedet a digitális oktatás idején is!

"A TV tornát természetesen idősebbek is elkezdhetik! Csatlakozz a csajokhoz és tornázz velünk! Kövess minket Facebook-oldalunkon vagy YouTube-csatornánkon minden hétköznap 7.40-től" - olvasható a klub hivatalos honlapján.

Mire jó még a wc-papír?

A spanyol Leganés futballcsapatának erőnléti edzője, Pol Lorente a Youtube segítségével, a nappalijából tart online foglalkozásokat.

A szakember nagyon vicces képet fest, ahogy kispárnára állva, az egyik lábán és fején wc-papírtekerccsel egyensúlyoz, de segítségül hívott ásványvizes palackot is, így mutatva be azokat a gyakorlatokat, amelyeket a játékosoknak otthon el kell végezniük.

A Real Madrid kapitánya, Sergio Ramos otthoni futógépen tréningezik.

Míg a Barcelona német kapusa, Marc-André ter Stegen az udvarban ugrókötelesgyakorlatokat végzett.

Karanténban is dolgoznak a Chelsea-játékosok

A múlt héten kiderült, hogy pozitív lett Callum Hudson-Odoi koronavírus-tesztje, így a Chelsea labdarúgója házi karanténba került. A háromszoros angol válogatott szélső már jobban van, olyannyira, hogy hétfőn egy videót is posztolt otthoni edzéséről.

.@Calteck10 looking ???? pic.twitter.com/WJnoacRGvk

- Chelsea FC (@ChelseaFC) March 17, 2020

De nem csak ő, az egész csapat házi karanténba került, klubtársa, Tammy Abraham is megosztotta, mivel foglalatoskodik a négy fal között.

Working from home! ????

????: @TammyAbraham pic.twitter.com/LTuIlvHMje

- Chelsea FC (@ChelseaFC) March 16, 2020

Micsoda verseny!

A britek kétszeres olimpiai, háromszoros világbajnok, 2018-ban Tour de France-t nyert kerékpárosa, Geraint Thomas online versennyel tartja magát formában.

No racing for a while so I'm saddling up in the Tour of Watopia again tonight… Group B at 5pm GMT / 6pm CET on @gozwift - see you there! pic.twitter.com/Ow8kGnWNbw

- Geraint Thomas (@GeraintThomas86) March 14, 2020

A spanyolok Európa Játékok-győztes, ötszörös Európa-bajnok karateversenyzője, a tokiói olimpián is esélyesnek számító Sandra Sánchez sem állt le.

#YoMeQuedoEnCasa
Seguimos entrenando con el horario de siempre y con @JesusDelMoralK1 haciendo piña ????❣️????????… Vamos equipo!! ????#Karate #Training #Hard #Everyday #SandraSanKarate#Finetwork ???? #Pelayo ???? #Iberdrola ???? #Kia ???? #Iberia ✈️ #Daedo ???? #Ucam ???? #oyshosport ????‍♀️ pic.twitter.com/5eeGjiEfeL

- Sandra Sánchez (@sandrasankarate) March 16, 2020

A Toronto Raptors kosarasa, Serge Ibaka is büszkén mutatta be kis hazai tornatermét.

Remélem, hogy néhány embert inspirálok arra, hogy otthoni testmozgást végezzen az egészsége megőrzése érdekében

- írta a Twitteren..

Built my own little gym at home during the self quarantine… need to stay in shape! I hope everyone is staying safe, following the experts advise and keeping positive and calm. ???? pic.twitter.com/GGXrTk64Nn

- Serge Ibaka (@sergeibaka) March 14, 2020

A kétszeres Forma-1-es világbajnok, Fernando Alonso viszont nyugalomra vágyik. "Ezt az időt a hobbinkkal kell tölteni" - írta, és fotója alapján a következő időszakban festegetni fog majd.

Kiemelt fotó: Twitter/Geraint Thomas


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!