Az énekesnőnek be kellett látnia, hogy az időskori demenciában szenvedő édesanyja ápolása meghaladja az erejét.


Keresztes Ildikó szociális intézménybe adta az édesanyját, miután a 83 éves asszony időskori demenciával küzd. Az énekesnő a döntés meghozatalakor anyukája biztonságát és saját nyugalmát tartotta szem előtt.

Keresztes Ildikó korábban már beszélt arról, hogy sokáig már nem bírja egyedül gondozni édesanyját és a nagynénjét. A közelgő anyák napja alkalmából a Hot magazin érdeklődött a mama hogyléte iránt.

– mondta el a magazinnak a Máté Péter-díjas énekesnő.

Hozzátette, hogy egy olyan otthont sikerült találnia, ami csupán tíz percre van tőle, így sűrűn látogatja szeretteit. Sőt, már koncerttel is kedveskedett az otthon lakóinak.

A döntés hátteréről így vallott:

Az édesanyja ugyan fizikailag a korát meghazudtoló állapotban van, nagyon aktív, de a demenciája előrehaladott. Ildikó szoros kapcsolatban van az édesanyjával, és nagyon tiszteli őt.

„Néha úgy tűnik, szinte olyan, mint Teréz anya. Végtelenül jó volt mindenkihez világéletében. Sokszor kérdeztem tőle, mi ennek a forrása, mire csak annyit felelt, hogy így érezte magát igazán boldognak, hogy mások boldogságát szolgálta” – mondta a magazinnak.

(via Blikk)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!