Épphogy elmondhatta második kérését az RTL riportere a keddi koronavírusról szólókormányzati sajtótájékoztatón, mielőtt kivették volna a kezéből a mikrofont - vette észre a 444.hu.

A kormány mindennap sajtótájékoztatót tart a vírussal kapcsolatos új információkkal, ahol miután Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője, Müller Cecília országos tisztifőorvos és Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa beszélt a sajtónak, az újságírók egyenként maximum két kérdést tehetnek fel, hogy ne húzódjon el sokáig a tájékoztató.

Molnár Eszter, az RTL tudósítója először a 70 éves, magyar koronavírusos betegről kérdezett, akit lázasan hazaengedtek a kórházból műtétje után, az őt ellátó egészségügyi dolgozókat pedig az RTL információ szerint nem vizsgálták meg utána. Ezután a szintén fertőzött és karanténba helyezett iráni diákokkal kapcsolatban tette volna fel második kérdését, (miszerint arra kérték egyiküket, hogy ne mondja el szobatársainak, hogy pozitív lett a tesztje), de

alighogy belekezdett, már el akarták tőle venni a mikrofont. A riporter ezt nem hagyta, és mondta is, hogy két kérdést tehet fel, és csak most kezdte feltenni a másodikat. Ekkor még hagyták neki, hogy folytassa, ám pár másodperccel később kirángatták a kezéből a mikrofont.

Valószínűleg azért, mert túl hosszúnak tarthatták az újságírónő kérdését. Ugyanis ezután Lakatos Tibor arra kérte a sajtó képviselőit, hogy úgy fogalmazzák meg kérdéseiket, hogy mások is sorra kerülhessenek, másrészt pedig ő és Müller Cecília sem érnek rá sokáig. Ahogy mondta: “Mindkettőnknek van más dolga is.”

hirdetés

A jelenet 24:10-től látható ezen a videón:

Miután folytatódott a kérdések megválaszolása,

az ATV munkatársával, Zalavári Noémivel is ugyanez történt, ám amikor kivették volna a kezéből a mikrofon, azt mondta, hogy eddig csak egy fél kérdést mondott el. Neki hagyták, hogy befejezze a mondatot.

Ez a jelenet 33:58-tól látható a fenti videón.

Mi is élőben közvetítettük a sajtótájékoztatót:

Security Check Required

null



hirdetés