Az író szerint az oktatás nem pártpolitikai és nem anyagi kérdés, ahogy némelyek próbálják beállítani, hanem a szó legnemesebb értelmében nemzeti ügy.


Aki erőt fitogtat, igyekszik megfélemlíteni a másik felet, az gyönge és gyáva - írta Kepes András a Facebook-oldalán a szerdán kirúgott tanárok kapcsán. Szerinte az erőszakkal elért győzelem csupán ideig-óráig tart, és szégyen követi.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, szerdán három budapesti gimnázium nyolc tanárát rúgták ki, mert részt vettek a tiltakozó akciókban. Erre válaszul újabb tiltakozási hullám indult: péntek reggel közel hétszáz pedagógus kezdetett polgári engedetlenségbe, reggel pedig diákok tiltakoztak az Eötvös Gimnázium előtt.

Kepes azt írta csütörtöki bejegyzésében, hogy nem akart „első indulatból reagálni” az eseményekre, ezért várt egy napot. Szerinte, aki követi az eseményeket „és különösen, ha családtagjai között iskolás gyerek, vagy pedagógus van, annak nem szükséges bizonygatni, hogy a hazai oktatás soha nem látott válsággal küzd”.

- írta Kepes András. Azt is megjegyezte, hogy „a feladatokért felelős vezetők többmilliós fizetését is mi, állampolgárok fizetjük.”

„Miniszter úr, államtitkár úr, tankerületi vezető hölgyek és urak, úgy érzik, hogy eredményesen dolgoznak? Nem látják, hogy az Önök lépései nyomán immár iskolák tucatjaiban bénult meg az oktatás?” - tette fel a kérdést az író. Emellett arra is kíváncsi, a vezetők valóban úgy gondolják-e, hogy „a válság megoldásának az a módja, hogy közös gondolkodás helyett fenyegetik, megfélemlítik, kirugdossák azokat, akik figyelmeztetni szeretnék önöket a gondokra, akik készek lennének közös megoldást találni a problémákra?”

Kepes szerint az oktatás nem pártpolitikai és nem anyagi kérdés, ahogy némelyek próbálják beállítani, hanem a szó legnemesebb értelmében nemzeti ügy.

- zárta sorait az író.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!