A férfi márciusban szenvedett balesetet a Bige Holding szolnoki műtrágyagyárában. Hetekig feküdt kórházban, de állítása a szerint a cégtől senki nem kereste ez idő alatt.


Egy sötét szobában kénytelen élni az a huszonnyolc éves férfi, aki márciusban egy munkahelyi baleset során kénsav marta szét az arcát a Bige Holding szolnoki műtrágyagyárában - írja a Blikk. Viktor azt állítja, ő nem hibázott és beperelte a céget.

„Mint minden műszakban, azon az éjjelen is mintát kellett venni a kénsavból, amit a hadiipar robbanóanyagként használ, de a műtrágyagyártáshoz is elengedhetetlen” – emlékezett vissza a március 22-i balesetre a Szolnokon basszusgitárosként is ismert vegyipari technikus. Viktor azt mondta, hogy a baleset idején nem csak védőruha, de védőkabát is volt rajta, illetve saválló kesztyű, a fején pedig sisak, leeresztett plexivel.

„A mintavételező csap olyan, mint egy mosdó, csak térdmagasságban le kell hozzá hajolni, a felesleges sav meg elfolyik alul.

- mondta Viktor.

A férfi ezután azonnal beugrott a vegyi üzemekben kötelező zuhany alá, miközben a társai lúgos, semlegesítő oldattal is locsolták. A baleset után rohammentő vitte az Állami Egészségügyi Központ budapesti traumatológiájának intenzív osztályára, ahonnan néhány nap és bőrátültető műtét után az égési osztályra került.

Viktor hetekig feküdt a kórházban, ez idő alatt pedig állítása szerint a cégtől senki nem kereste, még csak nem is érdeklődtek az állapota felől.

„Először úgy néztem ki, mint egy horrorfilm múmiája, de jobb volt, amíg rajtam hagyták a kötést, mert amit azután láttam a tükörben, nos, attól elsírtam magam.

- mondta a Blikknek Viktor, aki úgy érzi: már a zenekarával sem állhat színpadra, csak maszkban.

„Amellett, hogy egy szörny lettem, a kiszolgáltatottság, a bezártság is nagyon megvisel lelkileg.”

A férfinek tízmillió forintos nagyságrendű plasztikai műtétekre lesz szüksége. Ezt viszont szerinte a cégnek, a biztosítónak kell fizetnie, mert biztos benne, hogy ő nem hibázott. Most ügyvédet is fogadott, aki a lapnak arról beszélt: döbbenetes az érdektelenség, ami a munkaadó részéről tapasztalható.

- mondta Ikanov Gábor.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!