Várhatóan csütörtökön tér haza a dél-koreai vizes vb magyar negatív hőse, Kenderesi Tamás, akit szexuális zaklatással vádolnak, miután egy szórakozóhelyen megfogta egy táncosnő fenekét.

Kvangdzsu, 2019. július 23. Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás elõdöntõje után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 23-án. MTI/Kovács Tamás

Szexuális zaklatás vádja miatt állították elő Kenderesi Tamást

Az úszó tíz napig nem hagyhatja el Dél-Koreát.

Az esetről azóta sokan elmondták a véleményüket, Kenderesi barátnője szerint például egy véletlen érintésről volt szó, és a koreai nő túlreagálta az esetet.

Antoni Rita: A nők feneke nem köztulajdon (és a férfiaké sem)

Kenderesi ússzon tovább, de mondjuk ki, hogy amit tett, nem csak Koreában nem helyes.

A Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor a Bors nevű lapnak elmondta, mi vár majd Kenderesire.

"Biztosan fegyelmi bizottság elé állítom! Azt viszont nem tudom, milyen büntetésre számíthat. Erről a bizottság határoz majd a koreai jegyzőkönyv és az úszó vallomása alapján" - nyilatkozta Wladár.

A szövetségi kapitány, Sós Csaba is megszólalt, ő azt mondta, benne van az újabb olimpiai érem a Rióban 200 pillangón bronzérmet nyerő Kenderesiben, így nem engedi el a kezét.

Kell a magyar úszósportnak, még akkor is, ha nagy hülyeséget csinált. (…) Vélhetően Dél-Koreában is csak pénzbüntetésre ítélik, vagyis alig történt valami. Ha mégis eltiltanák, akkor is maximum nem mehetne egy-egy versenyre vagy edzőtáborba

- tette hozzá Sós.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!