Ártatlannak vallotta magát az orvosnő, aki a vád szerint meg akarta mérgezni a férjét. Egy kamera rögzítette, hogy lefolyótisztítót öntött az italába. Az ügyvédei szerint egészen más történt.


A 45 éves kaliforniai bőrgyógyász, Yue "Emily" Yu május 18-án jelent meg a bíróság előtt egy rövid meghallgatáson, miután az esküdtszék a múlt hónapban vádat emelt ellene három rendbeli mérgezés és családon belüli testi sértés vádjával.

2022 júliusában Yu-t a kamera lencsevégre kapta, amint állítólag lefolyótisztítót öntött férje italába, miután az az asztalon hagyta.

Jack Chen, az 53 éves radiológus férj korábban észrevette, hogy az italának „furcsa” íze van, és úgy döntött, hogy kamerarendszert állít fel a házaspár konyhájában.

Azt mondta, mintát is vett az italból, és elküldte a rendőröknek, és amikor megvizsgálták azt, egy Drano nevű folyékony lefolyótisztítóval megegyező anyagot találtak benne - mondta az ügyészség.

Most nyolc év és nyolc hónapos maximális büntetés vár a nőre, ha minden vádpontban elítélik - közölték az ügyészek.

Yu ügyvédei viszont azt állítják, hogy elhidegült házastársának valójában refluxa volt, és nem mérgezés hatásait tapasztalta. Egyik ügyvédje azt is állította, hogy Chen sérülései nem illenek össze a Drano mérgezéssel - írja a Fox News.

„Mint tudják, a Drano maró hatású anyag. Súlyos sérülései lennének” - mondta Simmons a múlt hónapban a bíróságon a riportereknek.

„A sérülései megfelelnek egy jóindulatú állapotnak, amit GERD-nek vagy savas refluxnak hívnak.”

A másik ügyvédje, David Dwaorakowski azt mondta a The New York Postnak, hogy Yu egy hangyaproblémát próbált kezelni a család konyhájában a Dranóval átitatott teával.

Dwaorakowski szerint Yu Dranóval és cukorral dúsította a teát, hogy a hangyákat odavonzza, és azok belefulladnak majd a főzetbe.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!