Belehúz a tél, igazi téli időre lehet számítani január közepéig. Az időjárás-jelentésekben már erre a hétvégére is fagyokat és havat ígértek. Január 6-án vasárnapra országos havazás vagy eső már nem várható, többfelé a nap is kisüt, csak egyes területeken lehet kisebb hó, havas eső vagy hószállingózás.


Vasárnap az északi-északnyugati szelet sokfelé élénk, erős, nyugaton és a Dunántúl északi felén viharos lökések is kísérhetik. Hajnalban +2 és -3 fok között lehet a hőmérséklet, de a havas, kevésbé felhős, szélcsendesebb tájakon -5 fok alá is lehűlhet a levegő. Délután -4 és +3 fok között alakulhat a hőmérséklet, nyugaton lesz enyhébb idő.

Hétfőn, január 7-én az ország nagy részén sokat fog sütni a nap, de nyugaton felhősebb időre készülj, és esetleg hószállingózásra, kisebb havazásra. Reggel nyugaton és északkeleten, napközben pedig keleten, északkeleten még élénk lehet a szél. Hajnalra a felhősebb nyugati tájakon csak -1, -3 fok lesz, máshol -5 fok alatti,

és hétfőn a szélcsendesebb, havas, derült tájakon -10 fok körül, vagy akár -10 fok alatti is lehet a hőmérséklet.

Délután is sokfelé fagypont alatt marad a hőmérséklet, 0 és -5 fok közé melegszik csak a levegő.

Az Időkép azt írja, hogy kedden, január 8-án a megélénkülő déli széllel jön az eső és a hó: elsősorban a Dunától keletre havazhat, a Dunántúlon inkább havas eső vagy eső lehet.

Kedden hajnalban a derültebb, havas északkeleti, keleti és délkeleti tájakon megint nagyon hideg lesz, -10 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet,

viszont a nyugati országrészben csak kevéssel fagypont alatt lesz a minimum. Napközben a Dunántúlon +1 és +4, a Dunától keletre 0 és -6 fok között lesz a maximum,  északon, északkeleten lesz a leghidegebb.

Szerdán is sok felhő lesz az égen, több tájegységünkön is előfordulhat kisebb csapadék, mely kisebb havazásból nyugaton, délnyugaton és délen havas esőbe, illetve esőbe válthat, máshol gyenge havazás lehet a jellemző délután is. A Dunántúlon feltámad az északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet -1 és +5 fok között alakulhat.

Mint az az Időkép hosszabb távú előrejelzéséből kiderül, január közepéig valószínűleg maradnak az éjszakai (időnként nappali) mínuszok, és havazásra is számíthattok még.ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!