Kártérítési pert indít egy ortodox zsidó házaspár az American Airlines ellen hátrányos megkülönböztetés miatt. Yehuda Yosef Adlert és feleségét, Jennie-t még tavaly januárban szállították le a légitársaság gépéről erős testszaguk miatt. A férfi szerint valójában a vallásukkal volt gondja valakinek, írja a Daily Mail.

A pár éppen hazaindult volna 19 hónapos gyerekével a miami nyaralásról Detroitba, amikor a megalázó esemény történt. Már éppen elfoglalták a helyüket a gépen, de öt perccel később közölték velük, hogy "vészhelyzet" áll fenn, és azonnal el kell hagyniuk a gépet.

Leszállás után közölték velük, hogy a pilóta kérésére kellett leszállniuk, aki szerint

"extrém erős testszagot" árasztottak magukból.

A férj megdöbbent, majd határozottan visszautasította, hogy büdös lenne a család, ugyanis ő és felesége is az indulás előtt zuhanyzott a szálláson. A periratban az áll, hogy

hirdetés

Adlerék szerint valójában azért szállították le őket, mert a vallásuk miatt "alsóbbrendűnek tartják őket, piszkosnak és nem kívánatosnak".

Az American Airlines cáfolta a diszkriminatív vádat, és közölték, hogy több utas, valamint a személyzet tagjai is panaszkodtak Adlerék testszagára. A légitársaság így indokolta a szokatlan döntést:

"A többi utas kényelme érdekében döntöttünk így. Kollégáink gondoskodtak a leszállított család szállásáról és étkeztetéséről, valamint a másnap reggeli detroiti járatra átfoglalták a jegyeiket. A kényes helyzet során hozott egyetlen döntés sem az Adler család vallása miatt született."

A szokatlan esetről még tavaly készített riportot egy detroiti tévétársaság:

Hamarosan a bíróság döntheti el, hogy az Adler család valóban büdös volt-e egy évvel ezelőtt vagy sem. Mindenesetre tény, hogy az utazók több más dolog mellett azt is nehezen nehezen tolerálják, ha az egyik utastárs kellemetlen szagú:



hirdetés