Az akciót az Együtt az Autistákért Alapítvány kezdeményezte, hogy felhívja a figyelmet a fejlődési rendellenességre.

Az Együtt az Autistákért Alapítvány április 2-án a MOL-Campuson tartott sajtótájékoztatót, mellyel egyidőben sok budapesti és vidéki nagyvárosi épület mellett az online tér is kékbe borult az alapítvány vasárnapi #éniskékvagyok kampánya keretében.

Évről évre egyre többen csatlakoznak az autizmus színével a figyelemfelkeltő kezdeményezéshez. Idén április 2-án sok épület, mint például a budapesti Citadella, a Müpa, az új MOL Campus, a Groupama Aréna, a győri városháza és a pécsi tévétorony is kékbe borult, olvasható a szervezet eseményen közzétett sajtóanyagában.

Szijjártó-Nagy Szilvia, az Együtt az Autistákért Alapítvány elnöke a MOL Campusban megtartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy nem véletlen, hogy 16 évvel ezelőtt az Egyesült Nemzetek Szervezete az autizmus világnapjává nyilvánított április 2-át, hiszen az autizmus, mint élethelyzet világszerte jelen van.

– tette hozzá az alapítvány elnöke.

Elmondta továbbá, hogy három évvel ezelőtt kezdte el az alapítvány az #éniskékvagyok kampányt, amely során mindenkit arra kértek, hogy viseljenek valami kéket és az úgy készült fotót osszák meg a közösségi média felületeiket, ami sikeres volt, és okot adott a folytatásra.

Gubcsó Balázs, az Együtt az Autistákért Alapítvány stratégiai és operatív vezetője elmondta, hogy vasárnap az autizmus világnapja alkalmából a MOL Campusban megtartott sajtótájékoztatóval útjára indult az alapítvány SütiKék elnevezésű, oktató és egyben adománygyűjtő kezdeményezése, amelynek célja az autista fiatalok támogatása mellett az autizmussal kapcsolatos tabuk ledöntése.

– tette hozzá.

A kezdeményezéshez csaknem 20 vállalat csatlakozott. Ennek köszönhetően az alapítvány webshopja mellett országszerte csaknem 1000 értékesítési ponton vásárolhatók meg a sütemények április 2. és május 31. között.

A kezdeményezésből befolyt teljes összeggel fiatal autista tehetségeknek nyújtanak segítséget. Az alapítvány idén már második alkalommal indította el AUTTALENT tehetséggondozó programját, amelynek célja, hogy autista fiatalokat segítsen-tette hozzá.

Pantl Péter, a Mol-csoport kommunikációs igazgatója arról beszélt, hogy hosszú évek óta elkötelezett támogatói az Együtt az Autistákért Alapítványnak. „Jó látni, hogy a SütiKék kampányon keresztül olyan üzenetek kerülnek a középpontba, amelyek mindenkit elérhetnek” – tette hozzá.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!