Hétfőtől csütörtökig másodfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos az ország egész területére.


Szombaton délután napos idő várható a kevés fátyol- és lapos gomolyfelhő mellett, csapadék nem lesz. Az északi, északkeleti szelet a Zemplén térségében és az Alföldön időnként élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul. Késő estére 18 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap napos időben lesz részünk képződő lapos gomolyfelhőkkel, amelyekből esni sehol sem fog. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet csúcsértéke 29 és 34 fok között várható.

Napos idő várható gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Általában száraz idő lesz, de főleg az északi országrészben elvétve előfordulhat zápor, zivatar. A nyugati, északnyugati szél többfelé megélénkül.

Kedden napos időre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Nagyrészt száraz idő lesz, de főleg az északkeleti országrészben elvétve kialakulhat záporeső, zivatar. Az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 35 fok között várható. Északkeleten mérhetik az alacsonyabb értékeket.

(via met.hu)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!