A kutyus egyik oldaláról teljesen leszakadt a bőr, ahogy végighúzták az aszfalton. A 24 éves férfi a rendőröknek azt mondta, hogy csak beakadt a póráz.


Kegyetlen állatkínzási ügy borzolja a kedélyeket Székesfehérváron. Az egész várost sokkolta, ahogy a Hubabuba nevű kutyussal végeztek.

Egy helyi állatvédő szervezet számolt be róla, hogy kedden reggel

Egy szemtanú értesítette a rendőröket, mire a hatóságok kiértek az ASKA állatmentői már ott voltak.

A szervezet egyik munkatársa a feol.hu-nak azt mondta: a szerencsétlen állat egyik oldaláról teljesen leszakadt a bőr, ahogy az aszfalton végighúzták. Az állatot átvizsgálva a helyszínen nem találtak sem kötelet, sem láncot, ami arra utalt volna, hogy Hubabuba fennakadt volna valahol.

A jószágban található csipet le tudták olvasni, ebből kiderült az állat tulajdonosának személyazonossága, a megadott telefonszámon azonban a rendőrök nem érték el. A rendszám alapján azonban az érintett autó tulajdonosát megtalálták. Ő a kihallgatása során azt mondta, hogy csak beakadt a póráz a járműbe.

Ez azonban az állatvédők szerint nehezen hihető. A Fehérvári Állatotthon bejegyzésében felvetette: nehezen elképzelhető, hogy a kutya egy mukk nélkül szenvedte volna végig a halálát.

- írták.

A megyei lapnak a rendőrség megerősítette, hogy állatkínzás miatt folytat büntetőeljárást egy 24 éves férfival szemben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!