A köztársasági elnök a Hunnia-perként ismertté vált ügyben a szabadságvesztés felfüggesztéséről döntött a jogerősen elítéltek számára.


A pápalátogatás hete különleges alkalom arra, hogy az államfő kegyelmezési jogkörével éljen, ezért a köztársasági elnök arról döntött, hogy ebből az alkalomból széles körben ad kegyelmet - tette közzé a Sándor-palota csütörtökön a honlapján.

A közleményben az áll, hogy

Az évek óta húzódó ügyben a terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt elítélt Budaházy György büntetését márciusban másodfokon 6 év fegyházbüntetésre mérsékelték, illetve 5 év közügyektől való eltiltást is kapott. Akkor nemcsak Budaházy, hanem több vádlott büntetését is csökkentette a bíróság.

Novák Katalin tavaly decemberben már elnöki kegyelmet adott az ügy hét vádlottjának. Mivel Budaházy György esetében korábban már született elsőfokú ítélet, ezért nem volt azok közt, akik elnöki kegyelmet kaptak. 2022 márciusában ugyanis a Fővárosi Törvényszék első fokon tizenhét év börtönre ítélte, tavaly októberben viszont a Kúria döntése alapján kiengedték a börtönből, és házi őrizetbe helyezték.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!