Fura üdvözlőlapok landoltak egy houstoni lakónegyed postaládáiban december 29-én. Az ismeretlen feladó arra kérte a címzetteket, hogy szilveszterkor, este tíz óra után maradjanak síri csöndben - írja a LadBible című brit bulvárlap.

Egy lakó a Reddit közösségi portálra töltötte fel a kinyitható képeslapot, melynek egyik oldalán a gyári, örömteli pillanatokban és vidám emlékekben gazdag, boldog karácsonyt kívánó szöveg áll, a másik oldalára pedig egy kinyomtatott szöveget tartalmazó lapot ragasztottak.

Reddit

A lapon az áll, hogy mivel 2021 nehéz év volt, melyben sokan veszítették el a munkájukat és betegedtek meg, ezért az emberek azzal tehetik a legtöbbet egymásért, ha csendben maradnak, és este tíz után tartózkodnak a hangos zenehallgatástól és a tűzijátékozástól.

A feltöltő azt írja, bár a szövegben nem szerepel konkrét dátum, a kérés kifejezetten az év utolsó estéjére vonatkozhat, hiszen a környéken mindenki december 29-én kapta meg a névtelen levelet, és a tűzijátékok említése is erre utalhat.

Hozzáteszi: a levelet egy az ötvenes években épült negyed lakói kapták meg. A környéken jórészt idősebb emberek élnek, de az utóbbi időben egyre több a fiatal beköltöző, mert nincs túl messze a belvárostól, és az ingatlanárak is elfogadhatók. Ennek ellenére, eddig nem voltak jellemzők a generációk közötti konfliktusok. A hangos bulizás inkább a jó egy mérfölddel (1,6 kilométerrel) arrébb fekvő lakásokban élőkre jellemző.

Nem értem, miért kaptunk ilyen leveleket, huszonhét éve élek itt, de nem emlékszem, hogy valaha, valaki túl hangosan hallgatott volna zenét, vagy tűzijátékozott volna a környéken

- írja.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!