A holland pilóta néhány héten belül megkaphatja a díjat, aminek gyártása már el is kezdődött.


Vasárnap beszámoltunk róla, hogy kisebb baleset történt a 38. Forma-1-es Magyar Nagydíj dobogóján: a második helyezett Lando Norris pezsgőzés közben összetörte a győztes Max Verstappen Herendi porcelán trófeáját.

Az esetről több szögből is készült videó:

 

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés

Simon Attila, a Herendi Porcelán Manufaktúra vezérigazgatója az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában elmondta, sajnálattal vették tudomásul, hogy ez lett a kupa sorsa, de mivel meglátása szerint a Herendinek a magyar országimázsépítésben is fontos szerepe van, pótolni fogják a serleget.

– fogalmazott a vezérigazgató az idén 19. századi, keleties mintázatot idéző trófeával kapcsolatban.

Simon Attila kiemelte, minden alkotásukra örökös pótlási garanciát vállalnak, emiatt a mintatárban a Magyar Nagydíj serlegeinek másodpéldánya is ott van. A vázatest gyártása már el is kezdődött, így az eredetileg hat hónapos elkészítési folyamat most rövidebb lesz, és a Red Bull kétszeres világbajnoka pár hét múlva megkaphatja a kupát.

A verseny győztese, Max Verstappen idén már kilencedszerre diadalmaskodott futamon, hatalmas előnnyel vezeti az összetett pontversenyt. Csapata, a Red Bull pedig 12 verseny óta nem talált legyőzőre – ezzel megdöntötték a McLaren 1988-as rekordját.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!