Főként az ország északi, északkeleti részén pattanhat ki egy-egy zivatar, amit jégeső és viharos szél kísérhet. Még szerdán sem fog visszatérni a kánikula.


Kedden közepesen vagy erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés valószínű. Az északnyugatira forduló szél nagy területen megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 31 fok között valószínű - az Alföld délkeleti részein lesz a legmelegebb -, késő estére pedig 14 és 21 fok közé hűl a levegő.

Az Országos Meteorológia Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint

Másodsorban, jóval kisebb eséllyel délnyugaton az eső, zápor mellett fordulhat elő beágyazott zivatar, arrafelé az egymást követő intenzív gócokból lokálisan akár 20-30 milliméternyi csapadék is összejöhet.

AZ OMSZ keddre zivatarok miatt nyolc megyére - Zala, Somogy, Baranya, Heves, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés - adott ki elsőfokú figyelmeztetést.

Szerdán napközben felszakadozik és gomolyosodik a felhőzet, fokozatosan feloszlik az összefüggő csapadékzóna, ugyanakkor mögötte záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk, zivatarban erős, a maximum-hőmérséklet 19 és 26 fok között alakul.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!