Vasárnap alapvetően felhőtlen időre számíthatunk, csak helyenként jelenhet meg az égen kevés fátyol- és gomolyfelhő, csapadék estig nem valószínű, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Elsősorban a Kisalföldön megélénkül a délkeleti, déli szél. A hőmérséklet kora délután 27 és 33, késő este 17 és 24 fok között várható.

Hétfőn az ország nagy részén változóan felhős idő várható, délkeleten, keleten több órás napsütéssel. Nyugaton, északnyugaton többnyire erősen felhős vagy borult ég. Ott már az éjszakai, hajnali óráktól is több helyen, a középső országrészben késő estig helyenként előfordul zápor, zivatar, a délkeleti, keleti tájakon nem valószínű csapadék.

A Dunántúlon sokfelé megélénkül, időnként megerősödik az északnyugati, északi, másutt a déli szél. Zivatar környezetében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 34 fok között alakul, északnyugaton lesz a hűvösebb, délen a melegebb.

Kedden a sok fátyol- és a többfelé erősen megnövekvő gomolyfelhőzet mellett lehetnek hosszabb-rövidebb napos időszakok is. Többfelé várható zápor, zivatar, nyugaton helyenként eső is. Egyre nagyobb területen északnyugatira fordul és megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 32 fok között valószínű. Keleten mérhetik a magasabb értékeket.


hirdetés