Halált okozó ittas járművezetés miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség az ellen a keceli férfi ellen, aki 108 januárjában ittasan okozott halálos balesetet Kecelen.


Az ittas sofőr Malom utca és Császártöltési út kereszteződéséhez érve úgy kanyarodott balra az autójával, hogy az "Állj! Elsőbbségadás kötelező!" jelzőtábla ellenére nem adott elsőbbséget a balról érkező tehergépkocsinak és a kocsija elejével a teherautó jobb elejének ütközött.

A teherautót vezető férfi is ittas volt és a megengedett sebességet túllépve, mintegy 78-85 km/h sebességgel haladt. A járművek az ütközés miatt a hossztengelyük irányában kifordultak, majd a tehergépkocsi a temető kerítésének ütközött és így állt meg. Ha a teherautós a megengedett 50 km/h sebességgel közlekedett volna, akkor sem kerülhette volna el az ütközést.

A teherautó vezetője súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett és a folyamatos kórházi kezelése ellenére tavaly januárban meghalt. Ha bekapcsolta volna a biztonsági övét, akkor kevésbé súlyos sérülések alakulhattak volna ki.

A baleset azért következett be, mert a férfi ittasan vezetett és a jelzőtábla ellenére nem adott elsőbbséget a védett úton érkező másik jármű vezetőjének. A férfi a balesetkor még utast is szállított, aki hozzá hasonlóan nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!