Örök dilemma a brit királyi családban, hogyan kezeljék a nyilvánosságot. Ebből néha kellemetlen helyzetek adódnak.


A Glamour írt arról, hogy milyen bonyodalmakhoz vezetett Katalin walesi hercegné betegségének elhallgatása.

Katalin hercegné és Károly király esetében eredetileg csak általánosan megfogalmazott közleményt juttatott a nyilvánossághoz az udvar.

Megjegyzendő, hogy Sarah yorki hercegné, Károly öccsének, Andrásnak a volt felesége, szintén rákos volt az elmúlt egy évben, sohasem titkolta az állapotát. Az, hogy végül Katalin hercegné is maga osztotta meg a világgal a diagnózisát, eddig soha nem tapasztalt hozzáállás a nyilvánossághoz.

Eddig ugyanis nagyon másképp mentek a dolgok. II. Erzsébetről csak a halála után szivárgott ki, hogy csontrákja volt. Erzsébet anyakirályné korábban kétszer küzdött daganatos betegséggel, ezt szintén csak jóval később tudhattuk meg.

1966 decemberében a királyné vastagbeléből daganatot távolítottak el, viszont az országgal csak annyit közöltek, hogy részleges elzáródás miatt hasi műtétje volt. Viszont a lapok ennek kapcsán azonnal spekulálni kezdtek arról, hogy béloperációt végeztek rajta (ami valóban így történt). A Daily Mail 2009-ben arról írt, hogy innen már csak egy lépésre volt a közvéleménynek az a következtetése, hogy sztómazsákot kapott (ez viszont nem volt igaz).

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!