A korábbi emberierőforrás-miniszter fenntartja, hogy bizonyítottan kánikulában is el lehet végezni műtéteket szövődmények nélkül - persze magasabb kockázat mellett.


Kásler Miklós korábbi emberierőforrás-miniszter hosszú Facebook-bejegyzésben reagált a Tisza Párt politikusa, Kulja András vele szemben megfogalmazott kritikáira. Mivel Kásler konkrét kérdésekkel is megszólította Kulját, valószínűleg még lesz folytatása a két fél közötti üzengetésnek.

A történet azzal kezdődött, hogy Kásler csütörtökön a kórházi klímakáoszról nála érdeklődő RTL-nak azt mondta, ő maga harminc évvel ezelőtt 50 fokos műtőkben végzett 10-12 órás műtéteket. „Lehetséges volt, mert életmentő volt. Most ugyanez a helyzet” - tett hozzá.

Erre reagálva Kulja nyílt levélben megszólította Káslert, és kijelentette: „Nem az a kérdés, hogy lehet-e 50 fokban operálni, hanem, hogy túléli-e a beteg. (...) Önnek mindenkinél jobban kellene tudnia, hogy milyen óriási mértékben veszélyezteti a páciens felépülését, ha csak pár fokkal melegebb a műtő a megengedettnél” - írta Kulja.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!