A bíróság szerint a portál tényszerűen írta meg, hogyan kerültek közpénzmilliók az ATV volt műsorvezetőjének jótékonysági alapítványán keresztül saját cégébe.


Jogerősen elvesztette Kárász Róbert a 24.hu elleni perét. Az ATV korábbi műsorvezetője jó hírneve megsértése miatt indított polgári pert, miután a portál megírta, hogyan kerültek Kárász eltűnt gyrekek felkutatására létrehozott jótékonysági alapítványán keresztül saját cégébe a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványától érkező közpénzmilliók.

a cikk címével (amely így szólt: Jótékonykodásból megrendelés: Kárász Róbert alapítványa saját cégébe is tolt a csellengő gyerekekért kapott közpénzből), valamint azzal a kérdésfeltevéssel, hogy „vajon Kárász magánvagyona mennyivel gyarapszik ettől a nemes ügytől?”. Sérelmezte továbbá azt is, hogy a portál azt írta, közpénzmilliókból „tévéstúdiót rendezett be”.

Kárász azzal érvelt, hogy „személye közismert, foglalkozása és civil tevékenysége körében pedig elengedhetetlen a hitelesség és a megbízhatóság”.

A bíróság azonban megállapította, hogy a cikkben nem szerepelnek valótlan tényállítások, sem pedig hamis színben feltüntetett valós tények, ezért a keresetet elutasította.

- áll többek közt az indoklásban.

A Fővárosi Törvényszék még tavaly októberben hozott ítéletet a perben, amely során elutasították Kárász Róbert keresetét. Miután a felperes nem fellebbezett, az ítélet jogerőssé vált. A perköltséget a közmédia kreatív igazgatójának kellett kifizetnie.

A 24.hu megjegyzi, hogy az ATV-től tavaly távozó műsorvezető ebben az ügyben korábban magánvádas eljárás keretében rágalmazásibüntetőpert is indított, ám ott is vesztett. A bíróság ítélete akkor azt állapította meg, hogy a cikk tényállításai valósághűek, és még a magánvádló által is elismertek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!