Vitézy Dávid és Fürjes Balázs is élesen kritizálta szerdán reggel a BKK-t és a fővárost amiatt, mert szombati menetrendre álltak át a tömegközlekedésben, emiatt a munkába igyekvő embereknek egymáshoz közel kellett állniuk a járatokon a koronavírus-járvány közepén.


Karácsony Gergely kora délután a Facebook-oldalán úgy reagált, a közösségi közlekedés szerepe még a részben elnéptelenedett városban is fontos. Miközben a buszok, trolik, villamosok és a metrók átlagosan 10 százalék alatti kihasználtsággal futnak, logikus lépés a járatok ritkítása és a gépjárművezetők védelme a járványhelyzet idején.

Arra utasítottam a BKK-t, hogy a szombati menetrendhez képest bizonyos járatoknál annál nagyobb járatsűrűséggel álljanak ki. Azonban ma reggel érezhető volt, hogy egyes járatokon az egészségügyi ajánlásokhoz képest nagyobb utasszám volt. Így azonnal utasítottam a BKK vezérigazgatóját, hogy további járatsűrítésekkel vegyék elejét hasonló jelenségeknek és az utasok egymástól kellő távolságra tudjanak utazni a közösségi közlekedésben

- közölte.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Juhász Gábor


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!